2019-02-13 11:30:46• hírek • Bede Emőke

Kátyúk nehezítik az autósok életét Szatmárnémetiben. De vajon meddig?

Néhány kiskertben már megjelentek a hóvirágok, de nem csak ez jelzi a tavasz közeledtét, hanem az is, hogy a város utcáin mostanra igencsak megszaporodtak a kátyúk, kráterek. Úgy tűnik azonban, nem kell már sokáig várnunk a foltozógépek megjelenésére, két-három hét múlva kezdődhet az aknamezők felszámolása.

Maskulik Csaba városmenedzser a szatmári ITV-nek adott interjújában elmondta, az idei tél annyira megtépázta Szatmárnémeti útjait, melyre valóban nem számítottak. A fagyások és olvadások rendszeres váltakozása főként azokon az utcákon „pusztított”, melyeken korábban évekig nem történt karbantartás, de a telet a város legforgalmasabb útszakaszai is megsínylették. Ezzel kapcsolatban a városmenedzser közölte, ismerik az összes kritikus pontot, és már megtették a szükséges lépéseket afelé, hogy kedvező időjárás esetén azonnal kezdeni lehessen a helyreállító munkálatokat.
 

Mint kiderült, az elmúlt héten találkozóra hívták azon cég képviselőit, akivel az önkormányzat 2020 decemberéig szerződésben áll, és arra kérték őket, helyezzék magukat rajtkészültségbe. Ugyanis amint az időjárás tartósan kedvezőre fordul, a városvezetés szeretné, ha azonnal, egyszerre több ponton indulnának be a munkálatok. Hogy meddig kell erre várni? Nos, a városmenedzser reménykedik benne, hogy február utolsó hetén vagy március első napjaiban már neki lehet látni a kátyúk felszámolásának. Addig a legforgalmasabb pontokon igyekeznek hidegaszfaltozással javítani a helyzeten, de ez nyilvánvalóan csupán átmeneti megoldás, hiszen ez az anyag csak ideig-óráig képes ellenállni az esőzés vagy havazás által jelentett kihívásnak. A hidegaszfaltozás célja inkább abban áll, hogy a már kialakult gödrök ne növekedhessenek tovább.
 

Mindemellett Maskulik arról is beszámolt, hogy a városvezetés már megkezdte a következő évekre, azaz a 2020-2024-es időszakra vonatkozó szerződés kiírásának előkészítését. Mint elmondta, ebben a körben szeretnének olyan céget találni, aki újabb technológiákkal dolgozik, és akár arra is képes, hogy hideg időben is tudjon megfelelő minőségben kátyúzni, aszfaltozni. 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: